donderdag 29 januari 2015

Kruidige havermoutpap met blauwe bessen en kokoschips


Havermoutpap is en blijft mijn favoriete ontbijt. Gaat het dan nooit vervelen? Niet als je varieert met fruit, noten of andere toppings, als je het mij vraagt. Tip: kurkuma is ook erg lekker door je havermout. En dan krijg je dus zo'n gele pap :)

Van Quaker kreeg ik laatst een groot pakket met havermout en allerlei toppings, zoals walnoten en cacaonibs. Leuke verrassing! Afgelopen week waren mijn ontbijtjes daarom extra lekker en gevarieerd. Wat denken jullie van een kruidige havermoutpap met blauwe bessen en kokoschips?



Ingrediënten

- 1 zakje Quaker Oats Express Naturel of 30 g havermout (ongeveer 5 eetlepels)
- 180 ml ongezoete amandelmelk
- 1 afgestreken tl kurkumapoeder
- vanille-extract
- honing
- zout en versgemalen zwarte peper
- handje blauwe bessen
- kokoschips of geroosterd amandelschaafsel

Bereiding

Doe de havermout, amandelmelk en een snufje zout in een kleine steelpan en breng aan de kook. Laat ongeveer 2 minuten pruttelen tot je een dikke pap hebt. Voeg op het laatst de kurkuma toe en breng op smaak met vanille-extract, honing en zwarte peper. Eet de warme havermoutpap met blauwe bessen en kokoschips of geroosterd amandelschaafsel.

Je kunt havermout ook in de magnetron klaarmaken: doe de havermout en melk in een kom en verwarm 2 minuten op 800W. Wel even goed in de gaten houden!

Bron: Lepeltje Liefde

Tips

- Blauwe bessen kun je ook uit de vriezer kopen

3 opmerkingen:

  1. Wauw, wat een geweldig pakket! Dat zou ik ook wel in mijn brievenbus willen vinden!
    Havermoutpap is iets wat ik de laatste jaren pas ben leren eten, en ik ben er helemaal weg van. Deze variatie kende ik nog niet en ga ik zéker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja he! Ik ken havermoutpap ook pas sinds een jaar of 2. Zeker in de winter vind ik het zooo lekker, zo'n warme kom pap. Ben benieuwd wat je van mijn creatie vindt!

      Verwijderen
  2. O, lekker! Ik eet elke morgen havermout maar dit lijkt me veel lekkerder dan mijn eenvoudige ontbijt!

    BeantwoordenVerwijderen