donderdag 26 maart 2015

Witlof, erwtjes, prei en garnalen in romige dille-wijnsaus


Ziet dit er lekker uit of niet? Prei, witlof en (diepvries)erwtjes vormen een perfect groententrio. Tel daarbij garnalen en een roomsaus en het wordt nog zaliger. Het mooie is dat je dit makkelijke gerecht in één pan maakt! Ja, ook de saus.

Lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree, quinoa of pasta. Even dacht ik dat het op een mislukking zou uitlopen, toen ik de crème fraîche door de groenten roerde. Het zag er niet uit! Maar gelukkig loste de room mooi op in de wijn. Dus voila, weer een echt lenterecept voor jullie...

Ingrediënten bijgerecht voor 2-3 personen

- 1 prei
- 2 kleine stronkjes witlof
- 150 g erwtjes (uit de vriezer)
- 15 rauwe, gepelde reuzegarnalen (ongeveer 150 gram)*
- 3 tenen knoflook
- 1 volle el gedroogde dille
- 125 g crème fraîche
- 100 ml droge witte wijn
- klontje boter om te bakken
- zout en versgemalen peper

*Ik koop ze meestal uit de vriezer en laat ze eerst ontdooien.

Bereiding

Was de prei en snijd (het witte en groene deel) in dunne ringen. Snijd de onderkant van de witlof en snijd de groente in de lengte doormidden. Haal het harde deel weg en snijd de witlof in de breedte doormidden. Haal met je vingers de blaadjes los. Haal de erwtjes uit de vriezer (ze hoeven niet persé te ontdooien). Snijd de knoflook fijn.

Verhit een klontje boter in een brede bakpan (of wok). Fruit de knoflook. Voeg de prei en witlof toe en bak ongeveer 3 minuten tot de groentes zijn geslonken.

Voeg vervolgens de garnalen, wijn, dille, erwtjes en crème fraîche toe, breng aan de kook en laat nog zo'n 4 minuten pruttelen/bakken tot de garnalen gaar zijn en de room egaal is opgelost in de wijn. Schep regelmatig om. En breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Serveer bijvoorbeeld met aardappelpuree, quinoa of pasta.

Bron: Lepeltje Liefde

1 opmerking:

  1. Wat een fantastisch gerecht en wat een mooie smaak. Dit gaan we vaker op tafel zetten. Alleen die garnalen (wij hadden gamba‘s) die hebben qua smaak geen meerwaarde..

    BeantwoordenVerwijderen