dinsdag 24 maart 2015

Snelle noedelsoep met broccoli, taugé, ei en vadouvan


Les van vandaag: ik moet echt vaker noedelsoep maken. Wat eet dat lekker! Noedels, ei en groenten in een kruidige kokosmelk. Klaar in slechts 20 minuten. En dan ook nog gezond en 100% genieten.

Kennen jullie vadouvan? Als je houdt van kerrie, dan zou dit Frans-Indiase specerijenmengsel weleens helemaal jouw ding kunnen zijn. De droge variant koop je tegenwoordig gewoon in de supermarkt, bij de original spices van Jonnie Boer. Deze vadouvan is een soort overtreffende trap van kerriepoeder. Ik ben er gek op!

Waarom? Ten eerste is je gerecht meteen goed op smaak, zodat je weinig extra's nodig hebt. En ten tweede vind ik het een spannende mix van specerijen. De vadouvan van Jonnie Boer telt maar liefst 15 ingrediënten, zoals mosterdzaad, kurkuma, kardemom en stukjes ui en chilipeper. Ja, je kunt de vadouvan vervangen door kerriepoeder. Maar voeg dan bijvoorbeeld nog wat chilivlokken toe.

Ingrediënten hoofdgerecht voor 2 personen

- (mie)noedels voor 2 personen
- 1 kleine stronk broccoli
- 1 rode ui
- 75 g taugé
- 3 cm verse gember
- 1,5 el vadouvan van Jonnie Boer (kruidenmix)*
- 250 ml romige kokosmelk**
- 500 ml water
- 1 el limoensap
- klein scheutje sojasaus
- 2 eieren
- zout
- (kokos)olie om in te bakken
- (optioneel) verse koriander

*Vadouvan kun je vervangen door gewoon kerriepoeder, aangevuld met een beetje chilivlokken of -poeder.

**In een kartonnen pakje van Go Tan zit precies 250 ml

Bereiding

Zet één pan met water op voor de noedels en één voor de eieren.

Was de broccoli en snijd de roosjes los. Snijd kleine roosjes door de helft en grote in vieren. Snijd de broccolisteel in kleine stukjes. Snijd de rode ui in halve ringen en de gember heel fijn.

Verhit olie in een diepe (soep)pan en fruit de ui en gember tot ze zacht zijn. Voeg op het laatst de vadouvan toe en bak nog even heel kort mee tot de geuren vrijkomen. Voeg de kokosmelk, water, zout en broccoli toe en breng aan de kook. Laat zo'n 5-7 minuten zachtjes koken tot de broccoli gaar is. Voeg in de laatste minuut de taugé toe.

Kook ondertussen de noedels en eieren.

Breng de soep op laatst op smaak met limoensap, sojasaus en eventueel nog wat extra vadouvan of zout. Pel de eieren en snijd ze in parten. Verdeel de gare noedels over twee grote kommen. En schep er de soep overheen. Leg de partjes ei in de soep en garneer eventueel met verse koriander.

Bron: Lepeltje Liefde

Tips

- Denk ook eens aan tofu of garnalen in plaats van ei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten